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Registros recuperados : 8 | |
1. | | TORRES, L. H. P. de S.; SILVA, J. de J.; GOMES, R. A.; OLIVEIRA, V. R. de; BIASOTO, A. C. T.; DANTAS, B. F. A germinação de sementes de umbuzeiro será inibida com o aquecimento da caatinga em clima futuro? Revista RG News, v. 7, n. 2, p. 95, 2021. Edição Especial do 5º Simpósio Rede de Recursos Genéticos Vegetais do Nordeste, Mossoró, Nov. 2021. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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2. | | ALMEIDA, M. de S.; NUNES, G. da S.; TORRES, L. H. P. de S.; BIASOTO, A. C. T.; LEAO, P. C. de S.; RYBKA, A. C. P. Caracterização da composição físico-química de suco de uva BRS Cora do Sub-médio do Vale do São Francisco, obtido a partir de uvas cultivadas em diferentes sistemas de condução: quarto ciclo de produção. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 14., 2019, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2019. p. 197-201. (Embrapa Semiárido. Documentos, 288). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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3. | | BIASOTO, A. C. T.; NASCIMENTO, D. C. do; NUNES, G. da S.; TORRES, L. H. P. de S.; MORGADO, T. da S.; SANTOS, R. T. dos S. e. Influência do tempo de contato do chip de carvalho americano de tostagem média na composição fisico-quimica e coloração do vinho tinto Syrah. In: ENCONTRO NACIONAL DA AGROINDÚSTRIA, 4., 2018, Bananeiras. Anais... Bananeiras: UFPB: CABA, 2018. v.1 Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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4. | | BARROS, A. P. A.; SILVA, I. S.; SILVA, A. de S.; SANTOS, R. G. de B.; TORRES, L. H. P. de S.; BIASOTO, A. C. T. Influência do uso de diferentes agentes de colagem na composição físico-química e coloração do vinho branco Chenin Blanc. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 26., 2018, Belém, PA. O uso consciente da biodiversidade: perspectivas para o avanço da ciência e tecnologia de alimentos. Belém, PA: SBCTA:UFPA, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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5. | | BARROS, E. S. de; NUNES, G. da S.; NASCIMENTO, D. C. do; TORRES, L. H. P. de S.; BARROS, A. P. A.; BIASOTO, A. C. T. Influência da adição de chips de carvalho sobre a qualidade do vinho branco Chenin Blanc. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 16., 2019, Ica, Peru. Desierto: pasión vitivinícola en Latinoamérica. Ica: Asociacion Peruana de Enologos: Organización Internacional de la Viña y del Vino, 2019. p. 216-219. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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6. | | ALVES, C. A. N.; BIASOTO, A. C. T.; TORRES, L. H. P. de S.; CORREA, L. C.; LEAO, P. C. de S.; BARROS, A. P. A.; VASCOCELOS, L. B. de. Chemical typicity of tropical tannat red wines from Sub-middle São Francisco Valley, Brazil. Journal of Food Sciences and Technology, v. 59, n. 9, p. 3578-3590, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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7. | | BARROS, A. P. A.; SILVA, I. S.; NUNES, G. da S.; TORRES, L. H. P. de S; NASCIMENTO, D. C. do; CORREA, L. C.; BIASOTO, A. C. T.; DRUZIAN, J. I. Influência da maceração a frio na extração de compostos fenólicos durante a elaboração de vinho base para espumante Shiraz. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 16., 2019, Ica, Peru. Desierto: pasión vitivinícola en Latinoamérica. Ica: Asociacion Peruana de Enologos: Organización Internacional de la Viña y del Vino, 2019. p. 220-223. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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8. | | SILVA, D. F. da; SANTOS, R. T. dos S. e; LIMA, A. de S.; NUNES, G. da S.; SILVA, T. de M.; TORRES, L. H. P. de S.; LEAO, P. C. de S.; RYBKA, A. C. P.; BIASOTO, A. C. T. Composição físico-química do suco da uva BRS Magna do Vale do São Francisco cultivada sob diferentes sistemas de condução e porta-enxertos. In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 2., 2017, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2017. p. 211-217. (Embrapa Semiárido. Documentos, 280). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 8 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Territorial. |
Data corrente: |
07/03/2023 |
Data da última atualização: |
29/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
GARCIA, L. G.; SALEMI, L. F.; MINGOTI, R.; CASSIANO, C. C.; FRANSOZI, A. A.; FARIA, V. G. DE; VETTORAZZI, C. A.; LIMA, W. L.; FERRAZ, S. F. DE B. |
Afiliação: |
LARA GABRIELLE GARCIA, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO - ESALQ; LUIZ FELIPPE SALEMI, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; RAFAEL MINGOTI, CNPM; CARLA CRISTINA CASSIANO, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO - ESALQ; ALINE APARECIDA FRANSOZI, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO - ESALQ; VINICIUS GUIDOTTI DE FARIA, IMAFLORA; CARLOS ALBERTO VETTORAZZI, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO - ESALQ; WALTER PAULA LIMA, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO - ESALQ; SILVIO FROSINI DE BARROS FERRAZ, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO - ESALQ. |
Título: |
Hydrological effects of spatial harvest patterns in a small catchment Covered by fast-growing plantations in the neotropics. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Advances in Environmental and Engineering Research, v. 4, n. 1, p. 1-17, 2023. |
ISBN: |
2766-6190 |
DOI: |
10.21926/aeer.2301022 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
ABSTRACT: Eucalyptus forests are expanding worldwide and concerns exist about their impact on water resources. There is a lack of information about the hydrological effects of spatial harvest patterns in terms of their effects on streamflow. In this paper, we examined harvest amount and hillslope position effects on flow indices (Q70; Q50 and Q10) and water yield in a small catchment covered with a fast-growing Eucalyptus plantation. To do that, we used the Gridded Surface Subsurface Hydrologic Analysis (GSSHA), a physical-based distributed hydrological model, to simulate harvesting scenarios with different harvest amounts(30% and 70% of the forest plantation) at two hillslope positions (downslope and upslope). We also verified the influence of the amount of rainfall on peak flows for all scenarios. The results showed that the increase in water yield is positively related to the harvest amount and that, under the same harvest amount, harvests in downslope areas caused a larger increase in water yield than harvests in upslope areas. Downslope harvests led to a greater increase in peak flow under the 30% harvest. For the 70% harvest, no substantial effects of harvest position on peak flow could be detected. Incorporating harvest amounts and spatial patterns in Eucalyptus plantations management practices may be useful to mitigate their effects on water resources, especially in regions where water availability is generally lower. |
Palavras-Chave: |
Fast-growing forest plantation; Hydrologic model; Hydrological effect. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152154/1/6102.pdf
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Marc: |
LEADER 02335naa a2200277 a 4500 001 2152154 005 2023-11-29 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2766-6190 024 7 $a10.21926/aeer.2301022$2DOI 100 1 $aGARCIA, L. G. 245 $aHydrological effects of spatial harvest patterns in a small catchment Covered by fast-growing plantations in the neotropics.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aABSTRACT: Eucalyptus forests are expanding worldwide and concerns exist about their impact on water resources. There is a lack of information about the hydrological effects of spatial harvest patterns in terms of their effects on streamflow. In this paper, we examined harvest amount and hillslope position effects on flow indices (Q70; Q50 and Q10) and water yield in a small catchment covered with a fast-growing Eucalyptus plantation. To do that, we used the Gridded Surface Subsurface Hydrologic Analysis (GSSHA), a physical-based distributed hydrological model, to simulate harvesting scenarios with different harvest amounts(30% and 70% of the forest plantation) at two hillslope positions (downslope and upslope). We also verified the influence of the amount of rainfall on peak flows for all scenarios. The results showed that the increase in water yield is positively related to the harvest amount and that, under the same harvest amount, harvests in downslope areas caused a larger increase in water yield than harvests in upslope areas. Downslope harvests led to a greater increase in peak flow under the 30% harvest. For the 70% harvest, no substantial effects of harvest position on peak flow could be detected. Incorporating harvest amounts and spatial patterns in Eucalyptus plantations management practices may be useful to mitigate their effects on water resources, especially in regions where water availability is generally lower. 653 $aFast-growing forest plantation 653 $aHydrologic model 653 $aHydrological effect 700 1 $aSALEMI, L. F. 700 1 $aMINGOTI, R. 700 1 $aCASSIANO, C. C. 700 1 $aFRANSOZI, A. A. 700 1 $aFARIA, V. G. DE 700 1 $aVETTORAZZI, C. A. 700 1 $aLIMA, W. L. 700 1 $aFERRAZ, S. F. DE B. 773 $tAdvances in Environmental and Engineering Research$gv. 4, n. 1, p. 1-17, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Territorial (CNPM) |
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